nuffnang

Saturday, November 27, 2010

hobi aku yang pertama

salam.

tinggal satu paper ja lg untuk habiskan degree aku ni. yeah! tp dengan syarat semua subject mestilah lulus. adat exam la, ada yg boleh jawab ada yang xboleh jawab. tp paper Power Electronics II kemarin buat aku rasa nak keluaq exam awai. keluaq awai sebab xleh jawab sekian. 'enough said', kembali ke topic~

semua orang ada hobi masing-masing. ada orang hobinya main game, ada yang hobinya membaca, ada yang hobinya shopping dan macam-macam lagi. apakah hobi anda? tepuk dada tanya (__sometextmissing__) dada. tepuk dahi tanya dahi. tepuk bantal sila tidoq. tepuk orang sebelah tanya (__isi tempat kosong__)? hahaha.

tau x hobi pertama aku sebenarnya apa? sapa tau aku bg p(___) dua das boleh? hahaha (entry semakin emo, hoho). cerita tentang makan (___), tangan aku ni dah hinggap kat dua orang dah selama aku hidup, pertama ialah kawan aku aka seorang mamat kt sekolah rendah (nama tidak perlu disebut kot!), lupa dah gaduh sebab apa dengan dia. gaduh sebab kalah main rubber kot. ~[big lol]~ gaduh budak-budak biasalah kan takat (___) dua tiga das xda hal lah. hahaha. satu lg kalu xsalah kt muka adik aku kot, (___) seorang abang, xda la kuat sgt kot. muhaha. tu la sapa suh ketegaq sgt. aku kan abang. wakakaka crew~

eh jgn salah faham, hobi aku bukan (___) orang. jadi jangan terlalu risau sampai lari bila nampak muka aku lalu. kahkahkah!

sebenarnya, hobi aku yang pertama ialah melukis. :D aku sangat suka melukis dan mencongteng. sejak waktu kt sekolah rendah lg, habis buku-buku latihan sekolah aku conteng termasuklah buku matematik dan buku pendidikan islam. buku matematik adalah buku pilihan utama untuk melukis sebab ada garisan grid yang mana memudahkan bila nak lukis gambaq kepala Goku, Bezita dan Kurin sbb senang nak bg center bahagian kepala. erk??

aku juga suka lukis gambaq portreit. gambaq portreit pertama yang aku pernah lukis ialah gambaq shah rukh khan. xpayah gelak kot, zaman aku membesar banyak terpengaruh dengan unsur-untuk cerita hindustan. betui? Hero hindustan lama yang aku minat adalah Govinda. hoho style beb~ boleh kata kaset radio lama yang masih ada kt rumah aku sekarang ni adalah 75% daripadanya adalah lagu-lagu hindustan. haha. semuanya mestilah bukan pembelian aku, pembelian kakak sulung aku yang dulu taksub sungguh dalam meminati artis hindustan. jadi, kulit cover album kaset tu la aku bedai untuk testing melukis. dari hari ke hari, tahun ke tahun lukisan aku semakin improve dan semakin (---). yeah!. SPM pon aku amik seni visual dan dapat A1. :D. tapi sayang aku rasa lukisan-lukisan yang aku lukis semua dah kena bakaq ngan mak aku time beliau dok kemas rumah. sob3. sedihnya xdapat nak simpan sampai ke tua haih.

sekarang ni aku dah jarang melukis. mungkin sbb dah lama tinggalkan tabiat ni. btw, sejak dua tiga menjak ni, keinginan untuk melukis tu tiba-tiba muncul balik. mungkin sbb dah nak abih blajaq dah kot. sekurang-kurangnya dapat isi 'masa lapang' time keboringan tak buat apa-apa sebelum gelut mencari peluang kerjaya nanti. ngeh~

P/s: kalu ada sapa-sapa berminat nak suruh aku lukis portreit dia boleh pm aku. hahaha. tp xda jaminan la jadi ke tak sbb dah lama xmelukis.

P/s 2: kpd rakan2 seUTP, aku mintak maap noo kalu da salah silap sepanjang perkenalan kita di UTP neh. kpd yg aku sedang berhutang, insyaAllah aku akan langsaikan dengan segera sblum aku keluar UTP. kepada yg aku terhutang budi, biarlah Allah saja yg membalasnya. terima kasih semua.

4 comments:

Leen said...

Phew, ingatkan hobi bagi (_____)

Anonymous said...

ngehh.. bukan2. jgn risau. :D

Anonymous said...

adi.,.,lukis gmba aku!haha

hadiee said...

@ anonymous

dah siap lukis, boleh amik.:D