nuffnang

Friday, November 19, 2010

kawan lama

salam wbt,

Disebabkan hari ni adalah hari sabtu,

jadi,
jadi,
jadi?

ya jadi, sebarang aktiviti kekalutan yang melibatkan pelajaran dan pembelajaran harus lah ditinggalkan sebentar sempena menghormati hari hujung minggu. :D

No books today, yeah!!!

P/s : tak syak lagi aku memang seorang yang sangat malaih xhenggaa!.. ngehh~

Berkenaan dengan title entry aku tu, aku ada cerita sebenarnya nak kongsi dengan dunia tentang seorang kawan lama. err.. sepatutnya entry ni diberi nama 'erti persahabatan', tapi aku malas nak tukaq dah. lebih baik aku pikir cara yang relevant utk goreng sampai kena dengan title aku tu. kahkahkah! ( ini la kesan bila tulis tanpa berfikir)

kawan. erti kawan ni sangat luas sebenarnya. bak kata seseorang awek yang pernah aku kenali dulu, kawan ni terbahagi kepada tiga jenis. kawan jenis pertama disebut kawan. kawan jenis kedua diberi nama sahabat. dan kawan jenis ketiga diberi nama teman. menurut apa yang dia kata, kawan tu jenis yang kita kenal tapi xcukup mesra. susah senang belum tentu bersama. yang kedua iaitu sahabat, jenis yang ni yang rapat dengan kita. dapat kongsi susah senang. boleh pinjam duit,boleh mintak nasihat, boleh mintak tolong. yang penting time susah senang dia mesti ada kat sebelah. itulah sahabat katanya. yang last, teman tu yg paling special. sbb? teman ni jenis yg ada chemical bonding, dia dapat rasa apa yang aku rasa dan aku dapat rasa apa yang dia rasa tanpa perlu bicara. sama-sama merasa. wakaka. senang kata, lebih mesra dan lebih dekat dihati. itu dia yang kata, aku xkata. hahaha!

apakehei???

bagi aku la kan, kawan ni ada dua jenis ja. satu jenis dipanggil kawan sejati dan satu jenis lagi ialah kawan biasa.

sejak dari kecik, dah bermacam-macam jenis orang aku dah kenal. dan sekarang ni dah ramai sangat dah manusia yang bergelar kawan dalam hidup aku yang muncul dan muncul dan muncul dan muncul dan hilang. hoho dan hilang pon ada juga. korang describe sendiri la apa punya jenis dua katogori kawan yang aku maksudkan tu ye. jadi lepas ni, anda boleh lah golongkan aku ni jenis kawan yang mana satu dalam hidup anda.

P/s 1: ada seorang kawan lama ni, kami satu group waktu satu program kem sains darjah 6 yang melibatkan beberapa buah sekolah di daerah kubang pasu. baru-baru ni dia add FB aku. aku betul-betul xsangka yang dia masih ingat aku sedangkan kami hanya kenal 2 3 hari saja tu pon dalam tempoh kem tersebut. tima kasih kawan kerana masih ingat aku, dan mintak maaf jugak sbb mula-mula aku xberapa nak ingat. huhu. apa jenis kawan aku ni daa.. aiyark.. :D

P/s 2: kawan yang xmemahami mungkin boleh ketawa bersama-sama. tapi untuk menangis bersama mungkin tak mungkin. untuk berkongsi masalah apatah lagi. sebenarnya, kawan jenis ni la yang paling banyak dalam hidup kita. jangan salah kan kawan yang jenis ini jika anda rasa mereka nampak macam mengabaikan anda sebab memang sah mereka kurang memahami anda. peace~

8 comments:

sangcXL3 said...

boooooooooooooooooooooooooo


http://img543.imageshack.us/img543/6877/screenshot6or.png

hadiee said...

maap, aku malaih nak pebaik tarikh. tarikh computer lagging.

Anonymous said...

maap, aku malaih nak pebaik tarikh. tarikh computer lagging.

BioZiP said...

wuhuuu.. aku kan dak pmpuan yg cakap ngn ko tu..hahahaha :P

hadiee said...

hahaha.. nak dapat credit ka apa nih? kehkehkeh

BioZiP said...

ala.. adi.. camtu pon nak malu2.. xpe je.. nak tulis name aku teros.. :P hahaha

hadiee said...

ngehh~
nice try lg. hahaha

ni kisah waktu time sek men dulu2 nuu, tp rahsia xleh crita kt ko. wakaka.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.