nuffnang

Monday, November 22, 2010

Kechut Peghut......dowhh~


Salam wbt,

pernah menjejakkan kaki ke Kellie's Castle? jika belum pernah, anda boleh google 'Kellie's Castle' skrg atau sekejap lagi.


sebagai ringkasan:

Kellie's Castle (sometimes also called Kellie's Folly) is located near Batu Gajah, and is about 20 minutes' drive from Ipoh, Perak,Malaysia. The unfinished, ruined mansion, was built by a Scottish planter named William Kellie Smith. According to differing accounts, it was either a gift for his wife or a home for his son. (taken from wiki)

kalu tak silap aku, tempat yang aku sedang berdiri dalam gambar tersebut adalah court tennis tuan smith. dahsyat jugak dia punya angan-angan nak main tennis atas bumbung rumah, eh silap bumbung istana, ka kota eh? err... castle tu apa sebenarnya? kota kan? kahkahkah. ah lemahnya kosa kata bahasa inggeris aku. deng! -abaikan anggap saja atas bumbung.

disebabkan struktur binaan 'castle' tu masih belum siap, jadi anda perlu berhati-hati ketika memanjat 'castle' tersebut. betul ka memanjat? ah kosa kata melayu pon lemah jugak!!! -tak perlu tulis lagi, harini otak aku breakdown, sori ayat macam budak tadika hoho.

P/s: hati-hati kalu takut gayat semasa panjat tu, even aku yang xkenal erti gayat ni pon ketar lutut. wakakakakakaka.

Pee/ass: err.. aku memang takut tinggi sekian.

P/s lagi: err.. abaikan dowh itu.


boleh lihat sini juga:
http://itqaanmuslim.blogspot.com/2010/11/kellies-castle.html#comments

6 comments:

BioZiP said...

gi ngan sape weh?

hadiee said...

pegi ngan anip, pp, minud. xpenah g lagi ka fararo?

sangcXL3 said...

teloq sure kecut dalam

hadiee said...

sang : komen anda sangat loklaq. buat malu diri sendiri saja. ish3

Leen said...

Menyeramkan tak kat sana?

hadiee said...

nak kata seram sangat tu xda la seram mana pon. tapi kalu pegi waktu malam boleh ketaq lutut jugak la rasanya. heheh.

kalu suka photoshoot gambar, tempat ni boleh kata tempat terbaik, sbb suasana agak oldschool. :D