nuffnang

Friday, March 26, 2010

sambungan: ketika aku tingkatan tiga, kisah benar

salam kpd semua yg sudi singgah di blog ni. dan salam teristimewa juga kpd saudara/saudari yg sudi komen posting aku. smoga hidup kita sentiasa hepy dan diredhai Allah setiap hari.. amiin~

okeh, mari kita ikuti sambungan cerita mimpi berulang aku tu..

(sesiapa yg blom baca entry slom ni, sila baca dulu okeh, pastu baru baca posting ni. kalu x, xpaham)

adakah aku dah mati? sesekali aku pikir mcm 2.

masa tu aku rasa agak sesak nafas dlm real situasion. payah sangat nak bernyawa, mcm xcukup oxygen. aku cuba nak bukak mata tp aku takut juga, kot2 aku betul2 sudah mati. aku berbisik lg, "ya-Allah, manakah aku ni? aku masih blom bersedia tuk mati lg"..

aku cuba bukak mata pelan2, tp aku nmpak silau cahaya. aku trus tutup mata balik. perasaan waktu tu hanya Allah la yg tahu. seriously, aku da bukak mata kejap nmpak cerah gila. bila aku pejam blk, aku still dlm masjid. aku jd xtentu hala. aku cuba cari pintu keluar dr masjid tu..

aku masih naik moto. aku mmg ada kt bhagian depan masjid dan aku cuba carik pintu keluar. tp xjumpa.. try bayangkan, masjid tu sgt la besar smpai aku xnmpak hujung dinding kiri dan kanan. yg aku nmpak dinding concrete yg tiada penhujung.

tiba2.. aku rasa mcm mula sesak nafas. oh, aku xdpt nak bernafas. disebabkan kecuakkan aku tu. aku turun dr moto dan g cakar2 dgn tangan kt dinding sebelah tmpat imam baca khutbah. (waktu aku cakar2 tu aku rasa mmg aku dah xbernafas dlm real world).. dinding tu concrete simen, mmg payah la nak pecah. tp aku da xda choice, aku cakar2, tendang2, tumbuk2 dan mcm2 lg usaha yg aku wat untuk pecahkan dinding tu.

xsemena2, dinding tu pecah. dah aku nmpak cahaya terang~

dan aku meraba2 keluar dari celah2 bata tu. aku berjaya keluar..korang tau x aku kt mana lepas keluar dr tmbok batu tu?? (aku terbaring atas KUBUR!!!).. seriously, dlm mimpi aku la. aku mcm pening2 lg waktu tu. perasaan aku perghhh.....hhh... mcm terlepas dr mati. antara gembira dan sgt2 takut. aku tgk sekeliling waktu terbaring atas kubur tu. aku nmpak ada keta polis, lmpu polis tu pasang.ada line kuning mcm ada incident berlaku. pastu nmpak ada org kg dok sibuk2 jenguk pa tah. nmpak org dok busy mcm ada org mati kt situ. aku mls nak pikir, aku trus carik moto aku. yes jumpa.. ada kt belakang keta polis. aku lari ke moto, org mcm xperasan aku pon walaupon aku dok jeling2 kt diorang.

aku start moto dan terus jalan. kalau xsilap aku, tmpat tu adalah tmpat masa aku masuk masjid tu. aku xsure.. aku trus bwk moto jauh dr tmpat tu.

dan tup..

aku terjaga dr mimpi aku. nafas jd sekat2. dan sgt la berpeluh badan n muka aku. aku jaga, waktu tu dlm kul 3-4 pg. seriously, waktu aku bangun tu aku masih leh bayang dgn jelas bnda2 yg aku nmpak dlm mimpi aku tu. aku istigfar. tarik selimut kuat2. nak pejam mata takut nmpak blk n masuk mimpi tu. aku pon cari tafsir quran(ada kt sebelah aku ja) belek2 tafsir smpai la bukul brapa tah, dan aku lelap balik. dlm kul 6.30pg, mak aku kejut smayang subuh, terkejut aku. hahaha~ lepas bangun aku buat2 rajin baca buku skolah dan mak aku pon pelik tgk napa la anak dia ni rajin semacam arini. baca buku lepas subuh. pelik2. aku pon pelik.wakaka~

dan keesokan harinya, aku mimpi bnda sama gak. tp aku terjaga sebelum aku masuk masjid. hari berikutnya aku terjaga dlm masjid. dan mimpi ni terjadi beberapa kali dlm bulan tu.

aku pon xkira brapa kali mimpi bnda sama. smpai skrg xdpt klu ttg mimpi ni. aku pon xnak tau, takut.. aku ada crita kt org, tp org kata mainan tidor ja. ada yg xcaya. tp aku dpt rasa mimpi ni ada msg untuk aku cuma aku ja lembab xdpt nak teka msg apakah itu. hurm.. itulah kisah mimpi berulang yg ggu tidor mlm aku selama satu bulan.

sampai aku SGT2 TAKUT UNTUK TIDOR..

LAYAN~

3 comments:

sakinahshakur said...

ohh. kalo aku pon, aku takot dah nak tidoq balek..
macam fobia kalo mimpi tu mai lagi.

cuma satu ja la yg x leh blah,boleh pulak pi bawak moto masuk masjid.haha.

hadiee said...

itu pon menjadi satu tanda tanya sampai skrg. kenapa perlu naik moto dlm masjid. ahaha.

Muslimah Optimis said...

mimpi yg penuh tanda tanya... k.a ada gak mimpi yg masih ingat sampai lani..terjadi sebelum tsunami ayaq naik (tapi ayaq ni dia ligan k.a sampai k.a rasa macam nak mati dah mati lemas, dalam mimpi tu abah n mama k.a ada sekali, depa kata kalo dah nak mati taubat pun xguna Allah xterima)..huhuhu... memang pelik la mimpi tu, berkelah kat ayaq terjun lepas tu ayaq naik dari jauh dia mai ligan k.a ngan orang2 yang ada kat situ, lagi kami lari lagi ayaq tu ligan padahai ayaq tu dah lebih dari kepala dah... pelik memang pelik.. mungkin mimpi tu peringatan Allah pada kita.. xperlu tafsir mimpi tu cuma sebagai hamba kita sentiasa ingatkan DIA dan menjadi lebih baik selalu..