nuffnang

Wednesday, May 18, 2011

INI SURVEY : CONTEST JOM HIDUP LEBIH SIHAT

Assalamualaikum...

Salam Kehebatan, Salam Keceriaan, Salam Kesihatan

hai hai hai,





Mempunyai berat badan yang ideal merupakan impian ramai orang termasuk aku sendiri. Malangnya, akibat pemakanan dan gaya hidup yang kurang sihat kita selaluya gagal untuk mengawal berat badan kita supaya sentiasa berada dalam range yang Ideal.


Atas kesedaran tentang betapa pentingnya menjaga kesihatan, aku tergerak hati untuk mengadakan satu contest kesihatan untuk orang-orang yang tak sihat. hahaha. Contest untuk menjadi lebih sihat dengan menaikkan atau menurunkan BMI supaya berada dalam range ideal iaitu (19- 25). wiwittt~



Siapa yang layak untuk menyertai contest ini???


1) Warganegaramaya Kami Blogger Utagha Sahaja

2) Mempunyai BMI yang tidak ideal ( X < 19 ; X > 25)

3) Follower blog Imanadalahmutiarahati (sila folo sekarang haha)

4) Jujur dan ikhlas untuk menyertai dengan niat nak jadi lebih sihat

5) Tiada unsur-unsur penipuan, (kalu menipu jawablah dengan Allah swt nanti)

6) itu saja buat masa ni.



Rasa-rasa ada yang nak join contest ni tak??? kalau ada sila komen diruangan komen dibawah. letakkan link blog anda juga okeh. kalau lebih 20 orang nak join contest ni, maka contest ini akan dijalankan. kalau kurang, bererti contest ini akan dibatalkan. harap maklong dan paklong.


Tarikh tutup mencari peserta adalah pukul 12 PM, Hari Sabtu, 28 Mei 2011. selepas pada tarikh ini sebarang permohonan tidak akan dilayan.


oh ya, kena bgtau Tinggi , Berat dan BMI anda sekarang berapa okeh. peace.


P/s: syarat-syarat serta update terkini akan diberitahu kelak selepas cukup peserta. harap maklong dan paklong.


P/s 2 : nama pon contest kan, mesti la ada hadiah kan. hadiah pon akan diberitahu kemudian kalau cukup peserta. :) harap maklong dan paklong serta anak-anak mereka. erk.

so apa tunggu lagi, komen la cepat!!! haha.





Yang Berani Buat COntest Ni haha (^,^)~ ,

Hadi Pelera

22 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

Alahai nak kena bagitau Berat ker?

tang tu yg lemah sket tu haha...

tp nk join..hehehe

Muslimah Optimis said...

hahaha..betoi2 rupanya pakcik ni..ingatkan main2... BMI ideal xboleh join kan..so boleh jadi juri..hihihi

♥yaya budak suka embun♥ said...

errkk..tak paham T_T

hadiee said...

@cik gksb : xbley xbley. kena bgtau jugak baru boleh adili dengan fair. so kira join la ni eh? haha

@mO : uiks?? ideal??? tahniah. juri?? err.. sponsor leh la. hehe

@yaya : apa yg tak paham cheq? haha

Muslimah Optimis said...

sponspr semangat boleh ja pakcik..hihihi

Cik Z@i Pen@nG said...

xmo join tp nk folo dr blkg boleh?

hadiee said...

erk. haha. tima kasih ja la MO. sob3~

haha. jom la join kontest ni. jom la jom la. cik zai. haha

"Che Ain" said...

memg tataw tinggi berat n bmi skrg ni..

farizulanuarmurad said...

nk join,,,,,,hahahhaha

hadiee said...

@che ain : pi la check sekarang. :)

@farizulanuarmurad :anda peserta pertama yg berani tahnniah!. :) masih menunggu 19 org lagi untuk mulakan kontest. :)

munet said...

nak join tapi nak menang first place~!
kalau xmenang xmaw join =P

hadiee said...

munet : err.. ahaha. join tu boleh, menang tu insyaAllah. :)

kiera'sakura said...

kene timbang berat n ukur tinggi dlu baru blh join... hihihi

hadiee said...

@kiera'sakura : xpa2. tarikh pengambilan peserta 28 may 2011. lambat gi. pi lekaih. hehe

anith chan said...

nk join tp xtaw BMI bapa... cm no tew. haish ~

hadiee said...

erk. xpa pi timbang tinggi n berat dulu. nnti habaq len. haha

torazmaih said...

tengok pda syarat hanya org yg BMI xideal je bleh join....igatkan blh la join......tp skali kira BMI dh ideal.....jd pemerhati je la.....hehehehe

hadiee said...

@torazmaih. yg da ideal boleh join dari jauh. :)

aDisH.sHidA said...

NAK JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOIIIIIIIIIIIIIN

hadiee said...

jadi pengadil mau kak shida? haha

syamsid dhuha said...

wahhh ni btoi2 setie KBU kami blogger utagha ahaaaa insya-allah join , hehe

hadiee said...

naissssss @syamsid dhuha. :) wecam2.