nuffnang

Monday, May 2, 2011

Kami Blogger Utagha aka KBU




Assalamulaikum...

Rasa tak adil pulak bagi pihak kawan-kawan lain sebab aku blagak sombong sangat tak nak buat entri pasai KBU, sedangkan aku lah antara blogger yang pulun dok chit chat dekat 'wall page' KBU. "Ini tak adil," getus hati kecil aku. sangat tak adil!

maafkan lah maafkan lah

Sebagai seorang ahli KBU yang agak ketegar, aku mintak maap lah sebab lambat buat entri ini. hehe. aku sudah terlupa sebenarnya nak buat entri ini. hakhakhak. boleh terima tak? erk?

okeh sebagai rebiu ringkas, Aku nak cerita sikit apa itu KBU. Sebenarnya KBU ni adalah satu kelab ditubuhkan oleh seorang blogger tegar untuk menghimpun budak-budak blogger dari sebelah utara iaitu dari Perlis, Kedah, Penang, dan Perak. Blogger tegar yang dimaksudkan adalah Cik GKSB, dialah akar tunjang bagi kelab KBU neh. kalu ada salah apa-apa, dia lah orang yang pertama akan terima nahasnya. haha. Disamping itu, ada dua lagi akar sampingan yang menjadi teras kepada KBU adalah Kak Adish Shida dan Pakcu Sofi. tanpa mereka berdua juga, KBU macam tak berapa nak kukuh. wiwittt.

Apa yang best sangat di KBU neh? erm... Secara peribadinya aku berpendapat, KBU ni tempat yang sangat happening. nak tau happening ke tak mai masuk join tengok, kalu tak happening, sila ketuk kepala aku. itu jaminan aku. (kepala lutut boleh la haha, tu pon mesti dengan slow)

So ada siapa yang nak nok join ke'happening'an kami di KBU, sila berbuat demikian dengan request untuk join group ini di link yang kat atas tu, tapi dengan syarat bahawa anda seorang blogger dari sebelah utara sahaja. jemput-jemput lah masuk okayh. terima kasih daun sirih, dah masuk sila gigih.

Antara mereka (lelaki) yang aku kenai adalah seperti Syukri Hasshan, Encik Angah, Kirin Selama Perak II, adi suda, ady budika, nadr Zher Ee, papa khai, najwan juan, daus spartanz, adam zulhilmi, mikro kokus, hidir abdullah, dan lain-lain. yang masuk list yang lain-lain tu sebab aku tak berapa nak kenal, kalu kenal confirm masuk list seperti mereka-mereka itu.

Antara mereka (perempuan) yang aku kenai adalah seperti Anah Samsudin, Cik Zai Penang, Che ain, Erin Azizan, Rangers Muslimah, Syakira Yaacob, Naqiah Othman, Nurul Aifaa, Onie Iyoko, Erika rain, Tatia Bulat, Mastora Manshor, Munet, Hamizah Dali, Nur Amalina (lesung pipit mahai hehe), Kumiko Ryou, Cahaya Wany, Nora Amila, Anith Shasha Chan, Siti Jusiza, Hajar rasdi, Nur Amalina Athman, Badriah, teka teki misteri, Ezmaliza Ezrik dan yang lain-lain (sori xley tag ramai-ramai) ke nak aku tag semua? haha

P/s: yang mana aku tak tag tu jangan la marah eh, aku cuma tak larat nak tag jer, bukan tak ingat kat ampa. senyum mau maneh k.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
~::sedikit biodata aku::~

Nama Penuh : Abdul Hadi Bin Saaidin
nick name : Hadi Pelera
umur: 23 tahun 4 bulan dan beberapa hari
Status : Single
Pendidikan Tertinggi : Sarjana muda Electric & Electronics
Kerjaya : E-learning Consultant
Hobi : melukis + konvoi + etc
kenapa berblog : err... err..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

p/S 1: THANKS SUDI JADI KAWAN AKU, SEKALI KORANG SUDI, 1000 KALI AKU SUDI. :)


Sekian dulu dari aku Hadi Pelera,

Wassalam

34 comments:

meaw said...

tape-tape,naseb bek nama onie ada,dimaapkan....tang status tu, nak ngorat bulehhhhhhh ^_^

melukis? nak tengok sikit skill hat ada tu ..HAHA

anith chan said...

Abg otot kental . Hew hew hew

Adi Suda said...

tudiennnnn..baru nak wat ka..ahaha..ingt kan dah wat..wiwitttt...nama sapa tuh..^_^

hadiee said...

@ meaw : errr...errr... saya tak suka dimengorat, tapi saya suka mengorat. ngehh..

@anith chan : errr.errr

@adi suda : haha. aku terlupa la, nak wat gena. wiwitt tu piwwitt da. hahaha.

mikro_kokus said...

sukak2...nama ada... lalala.....

efa said...

Baru nak buat ka?haha lmbtnya kahkah T__T nama cheq tak da sedih la cmni huwargh kahkah melawak aja eceh!

hadiee said...

@mikro kokus : hehe, jgn risau nama anda antara yang sentiasa diingati. wiwitt

@nurul Aifaa, maapkan cheq, cheq terlupa adehh.. tapi cheq dah muatnaik nama anda tu. jgn risau, anda sentiasa diingati juga. tgk link blog anda pon terpampang kat blog cheq nih. hehe. one again, sori2. hurm.. :)

juicy X said...

perrrrgggggggggghhhh!maseb ada nama ceq! foloe la! SELAMAT BERKENALAN :)

perrydaus90 said...

perghhh hadi mention nama aku...hehe

hadiee said...

@siti jusiza : insyaAllah :)

@daus : nama anda sentiasa diingati. :)

juicy X said...

hadi : maksud ceq,ceq dah foloe,bkn soh hadi foloe.hrp maklum :p

hadiee said...

@siti jusiza : dah foloe anda juga. :)

Erin Azizan said...

oooooooooo ni la geng yg lmbt bt entry tu...*pjm ayat Mikro Kokus

hadiee said...

@erin : mana leh pinjam pinjam. wat sendiri la. haha

anith chan said...

0tot kental,muka ketat. Err

"Che Ain" said...

woo nama saya ada!! antara nama terawal lak 2..

hadiee said...

@anith : tak sangka anith skodeng saya sampai tara tu. haha.

@che ain : :) kenapa? tak percaya ka? haha

anith chan said...

Bukan sk0deng tp curi2 pandang. Wuwuwu :p

hadiee said...

erk?

anith chan said...

Ya la..

anah samsudin said...

wallllaaa ! nama saya pon ada..hehe =)

hadiee said...

@anah samsudin : of kos lah kena ada nama anda. :)

@anith :aiyorkkk..

micah aje said...

hai kawan...
hehehe

hadiee said...

@micah aje : hai hai hai. :D

nora amila ghazali said...

ish3... baru buat eh.. hhahhaa... tapi nora plak lamba masuk sini.. hhahhahha... errr aritue exam.. lallala... tq mention nama cheq auuuuwww terharu..!!

fRaMe+LenSeS said...

tu dia.. abg pemes wat entry akhirnya. hehe.:D

hadiee said...

@nora amila ghazali : haha. kawan-kawan kbu punya pasai xda hal. :)

@frame+lenses : cik ni mana la pemes, cuma kawan2 KBU ja kenai. tu pon tak semua. :)

P/s: ni first time ada org komen byk macam ni. caya lah kbu!

cahaya said...

nma cheQ pon ada la..hehe
lmbat baca..bz skit skunk..:)

hadiee said...

mesti la kena ada :)

Muslimah Optimis said...
This comment has been removed by the author.
Muslimah Optimis said...

komen ke 30 dari saya anak menakan ke 10 kan (tapi dok kira yang ke-9)..hooho.. errrr.. agak terharu la pulak ada nama Rangers Muslimah tu even tak pernah jumpa.. hohoho.. thax sebab mengaku kenai ceq na.. kalau tak mengaku un tak pa sebab kita hanya kenal di alam maya..heheh..

suka quote ni "terima kasih daun sirih, dah masuk sila gigih."

dah tak boleh nak gigih komen kat KBU kena jaga adab satgi terkomen lagho lebih...huhu... terima kasih sudi baca komen panjang..

hadiee said...

mesti la kena ada shameera aima. (usyooo sedap aih nama dia)

Muslimah Optimis said...

shameera aima?? sapa tu??? hahaha... sedap ka bila masa makan?? hoho

kiera'sakura said...

wahhh ade name aku.. terima kasih la ye ingat kat aku.. even aku nie kadang2 terlebih lahgo.. hohoho... tapi pape pown best kenai ngn ampa..

** bab status tue aku doakan ko jpe dengan seorang muslimah yang terbaek untuk ko... amin...