nuffnang

Friday, May 20, 2011

Update Terbaru Contest : Jom Hidup Lebih Sihat

Assalamualaikum...

Salam kehebatan, Salam Keceriaan, Salam Kesihatan


Contest apa ni weyh??? jom wushaa tengok!








Nama Contest : Contest : JOM HIDUP LEBIH SIHAT!


Tujuan Contest :

1) Menggalakkan peserta untuk mendapatkan berat badan yang ideal, range ideal BMI = {19 25}

2) Menggalakkan peserta untuk mengamalkan gaya hidup sihat termasuklah dari segi penjagaan pemakanan dan juga senaman.

3) Melahirkan peserta yang aktif, cergas, dan berdisiplin dalam aspek penjagaan kesihatan.


Moto Contest : Minda yang Sihat dijana oleh tubuh badan yang sihat, sama-sama kita merealisasikan impian!


Syarat -Syarat Penyertaan :

1) Warganegaramaya Kami Blogger Utagha Sahaja

2) Mempunyai BMI yang tidak ideal ( X < 19 ; X > 25)



3) Follower blog Imanadalahmutiarahati (kalau belom, kena la folo nanti senang dpt update)

4) Jujur dan ikhlas untuk menyertai dengan niat nak jadi lebih sihat

5) Tiada unsur-unsur penipuan, (kalu menipu jawablah dengan Allah swt nanti)

6) Perlu menyimpan rekod Tinggi, Berat, dan BMI peserta yg terkini untuk simpanan sendiri. (sila jujur)


Tarikh tutup Penyertaan : Sabtu, 28 Mei 2011, 12 PM


Bilangan minimum peserta : 20 orang, jika tak cukup maka contest ini akan terbatal secara automatik. harap mak long.


Contest akan bermula : I june 2011 (dengan syarat cukup 20 orang peserta)


Tarikh contest berakhir : 4 bulan selepas tarikh pengumuman contest bermula. akan diumumkan dari masa ke masa.


Hadiah : berupa saguhati ikhlas sumbangan penaja (imanadalahmutiarahati), dirahsia kan. mungkin lumayan. :)


Pemenang Contest : pemenang akan diadili oleh penaja sendiri (imanadalahmutiarahati) secara adil melalui pengiraan BMI masing-masing dan juga tahap kesihatan. beberapa X-faktor lain turut diambilkira bersesuaian dengan terma dan syarat contest. harap mak long dan pak long.

P/s: Sebarang pertanyaan boleh lah diisu kan diruangan komen.










8)Hidir Abdullah

9) Shida Anwar

10) Sunah Mohamad

11)erin azizan

12) Abdul Hadi Bin Saaidin (erk?? kalu aku menang aku bg hadiah kt 2nd place keh3 dun wori)

13)...

Tersenarai diatas adalah nama peserta-peserta yang telah layak untuk join Contest ni, 13 orang lagi diperlukan untuk cukup korum. jom la join weyh, aku bg hadiah istimewa. xkan lah ampa xmau kan?? mungkin lumayan. mungkin. tettt.. haha.


~::bergantung kepada terma dan syarat::~

Hadi Pelera

7 comments:

naqiah said...

lawak la adi ni.. nak join bleh dak?? hehehe

dir...antologi hidup apple sepi... said...

saya dah jejak ni kat blog hampa..( smbil jejak jejak kaki~))

hadiee said...

owh cik naqiah, maaf permohonan anda terpaksa saya tolak kerana xcukup syarat. harap maaf dan maklong. :)

@hidir : okeh, rasanya bmi anda lebih 25 kan? brapa tah. bgtau sikit. hehe

shida anwar said...

BMI 15.8..confirm leh masuk kan?....nak joint...

Sunah Mohammad said...

hadi, saya nak join... BMI 15.6... err...boleh kan?

aDisH.sHidA said...

KAK NAK JOIN GAK RASA NYER BMI AKAK LA 18 OR 18.5 NANTI KAK TIMBANG BERAT SEMULA OK

hadiee said...

erm.. harap maaf semua. kontest secaraautomatiknya telah pon terbatal sbb xcukup orang. sob3...
(syarat2 pertandingan kena cukup 20 orang)

apa2 pon, teruskan lah usaha untuk hidup lebih sihat.

P/s: 12 org yg kt atas tu akan sentiasa dipantau dari masa ke masa harap maklong. insyAllah kalu saya bermurah hati, akan ada hadiahnya juga walaupun kontest telah dibatalkan. insyAllah.