nuffnang

Tuesday, March 29, 2011

KBU dan Masa Depan.

Assalamualaikum.
tak jawab berdosa.!.
haa baik hampa jawab lekaih.
(Perhatian : entri ini tiada gambar, mungkin membosankan)

ini first time,
tidak pernah dibuat aku mengupdate blog di cyber cafe
inilah kali pertama barangkali
Ya.. betul kali pertama agaknya?
err.. betul la tu.

Apa yang berlaku sekarang di page KBU aku pon tak tahu, terlalu banyak notification yang masuk kedalam inbox yahoo mail aku secara bertubi-tubi. Dengan sedikit ruang yang aku longgarkan, aku mengambil sedikit waktu untuk mengupdate blog ketika rakan-rakan KBU sedang syiok melayan karenah komuniti yang sangat havoc buat masa kini, tak lain tak bukan komuniti Kami blogger Utagha (KBU). piwit.

Tahniah diucapkan kepada Cik GKSB terutamanya kerana berjaya melahirkan KBU ini. 'Tahniah!' sekali lagi kepada beliau kerana berjaya melaghokan kami ahli-ahli yang sudah kemaruk berchit-chat sampai muntah darah. macam kemaruk bercinta pula. aiseeyhh man, haha (ayat mau ganaih ye x? baru rock beb!)

bak kata sapa tah tadi, ahli baru 400 orang, tapi komen2 macam ada 400 000 orang. woha!

komen aku: pasai gathering KBU sabtu 26/3/2011 di Tjg Asam.

Tahniah kepada semua ahli kerana berjaya menjayakan program ini dengan penuh hemah dan harmoni. tiada pergaduhan, tiada maki-memaki, tiada rasuah, tiada cd cetak rompak terjual dan sebagainya. apa yang penting? bukan kerjasama tapi niat. :p

P/s: kerjasama pon penting ye tak? kalu tak, tak jadi ini program. tahniah30x kepada semua! syukur alhamdulillah segalanya baik dengan izin Allah.

P/s 1: tiada pembuangan bayi juga. :D

Selain itu, perasaaan sangat gembira betul dapat berkenalan dengan kawan-kawan yang hebat. Tak perlu disebutkan nama sorang-sorang disini, cukuplah dengan gelaran 'ahli KBU' yang amat Hebat!, anda memang super duper superb marvelous hour owesome and (add yourself). phewh.. keluar air liur gak neh nak sebut tapi untuk kawan2 yang best aku terpaksa gak sebut, maaf bukan sebut, tulis!

Semestinya, saat manis ini akan diabadikan sebagai kenangan terindah. rugi lah kepada sesiapa yang tak sempat nak join ice-breaking pada petang gathering tu. ya lah, ramai yang terpaksa balik awal atas sebab musabab yang tak dapat dielakkan. Sedih juga, tapi takpa ini bukan penamatnya, ini hanya baru permulaan untuk kita. yeah! paling best petang tu ada sesi beramas mesra. mula nampak muka yang pada mulanya dah bosan kembali ceria dan aktiviti diteruskan dengan gembira dan 'happening'.

P/s 2: kepada yang tiada kesempatan untuk datang, next time insyaAllah kita berjumpa.

dan lagi,

KBU adalah satu komuniti baru yang ada masa depan yang cerah. kenapa agaknya ya?

Jika direnungkan, komuniti kita ini terdiri dari pelbagai latar belakang ahli, ada dari engineering field, medic, business, tenaga pengajar, jabatan kerajaan dan sebagainya. dengan terbentuknya KBU ini, kita dapat mengumpulkan pakar-pakar dari pelbagai bidang yang berbeza, itu yang akan menjadikan KBU sangat kukuh dan Hebat. permulaan yang baik untuk zaman ICT. nampak tak? tak nampak? tak nampak pon takpa. haha~

Mungkin hari ini kita tidak dipandang sebagai suatu komuniti yang penting, tetapi secara peribadinya aku berpendapat, untuk jangka masa yg panjang, dengan rancangan yang betul, dengan adanya penyaluran yang betul, dengan adanya sokongan yang padu dari semua ahli, KBU mampu untuk menjadi suatu badan NGO yang sangat Hebat dimasa depan. sama-sama kita merealisasikannya.

caya lah KBU!

P/s 3: err, ada sapa tertinggal tuala kecil lap hingus dalam kereta aku? kalu ada bagitau, nanti aku bg balik. hehe

Sekian dulu,

Wassalam.


8 comments:

kiera'sakura said...

yeahhhh... sayang KBU... =)

nora amila ghazali said...

oyeee.. kbu mmg terbaik..

aDisH.sHidA said...

we are family.....sayang kbu

AdiSuda said...

yg p/s 3 tuh tak boleh blah..sapa naek ngan hg ritu??pakcu ap..ahaha..

AdiSuda said...

yg p/s 3 tuh tak boleh blah..sapa naek ngan hg ritu??pakcu ap..ahaha..

meaw said...

sememangnya KBU adalah yang terbaik !

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

hihihi...

tenkiu....

utk semua yg dah menjayakan Gath kali ni..

segala kekurangan harap dimaafkan

hadiee said...

kiera'sakura ,oyeah! :D

nora amila ghazali , oyeah! terbaek!

aDisH.sHidA, Yes now we are like family, no doubt. :)

AdiSuda , haha. yang tola kecik tu mmg betul pon, tertinggal dlm keta aku. kalu xdak sapa tuntut nak wat pakai la. haha

meaw, huhu yes we are!

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr, biasa lah 1st time mesti kelangkabut sikit, kita improve lg untuk next gath. oyeah!

tq semua sudi komen. :)
maklum la saya kan newbaby. :D