nuffnang

Friday, May 21, 2010

Sekolah-Sekolah Tempat aku menuntut ilmu

Salam

Selamat Sejahtera

ni lah sekolah pertama aku kt dunia. sori la bro, aku kecik2 dulu bijak. sekarang pon bijak, cuma malaih. [kot] xpayah masuk tadika habaq hang. leceh semua tu, masuk terus darjah satu. hebat x? banyak pengalaman waktu di sek ren ni. pernah jadi penolong ketua pengawas, ketua pengakap, ketua rumah sukan, ketua2, player bola tampar player bola dan etc. wah..gila kuasa! wakaka. aku sayang sekolah ni. tempat jatuh lg dikenang, inikan pula tempat bermain, mengorat dan menimba ilmu.

sekolah menengah aku. sekolah ni pon aku sayang. kt sekolah ni lah aku blajaq kenai dunia. lepak ngan geng2 tuang klas, hisap rokok (aku x, tgk ja), geng2 hensem (hat mana rasa hensem tuk pikat awek). memang bes. p sekolah nek gerek @ nek bas. maklum la, jauh gak dari rumah aku. aku dah xjadi pengawas kt smj. kt sini budak2 bijak, so aku rajin la jugak blajar. semangat berkobaq2 disini..haha. aku join Kadet Remaja Sekolah (sgt aktivate, smpai hitam, dulu putih), masuk hutan join Kelab Alam Sekitar (aku pres.. hoho), pernah jadi ketua kelas. dan macam-macam lg. hidup bersukan cara hidup aku di sekolah ni. aku suka!



next, aku ke MRSM Pendang. masuk intake form4. ya, secara jujurnya, aku xsuka sgt hidup asrama. sangat bosan nak mampuih. terkongkong. hipokrit. jadi malas dan sebagainya. tp, dah lama2, boleh la aku adapt dengan suasana berasmara, eh berasrama. aku sangat tidak aktif bersukan waktu kt mrsm ni. waktu tgh taun, aku diserang kena sakit buah pinggang. masuk hospital sebulan, nasib bek, hidup lg sampai sekarang. haha. syukur2. aku xjoin banyak, jadi ketua kelas jap, dan cuma aktif dalam Kadet Polis dan PRS. kadet polis ahli biasa, PRS,president. gila kuasa! haahaha. blajaq punya belajaq tidoq punya tidoq, tub2.. dapat tawaran masuk UTP. dan disinilah aku sekarang, xsabaq menunggu hari Grad. yg sebenaq-benaqnya aku dah xsabaq nak lari dari sistem education buat sementara waktu. doa2kan lah aku. hehehe...

Sekian.







4 comments:

inchemohdfarouk said...

oh.ang kadet remaja.

hurm.

hurm.

hurm.

patot la

hadiee said...

wakaka.. janji aku xkeling, mcm hg

Just_najmiE said...

hahaha.. aku ingat time form 2 satu klas ngan hg.. hg sibok2 dok kawad utk KRS pun still leh skor time ujian bulanan.. cayalah.. aku yg tak terlibat apa2 plak yg dpt result tak berapa bernas.. tulah, dok usya bdk laki kawad.. hahaha.. =DD

hadiee said...

haha. tu la sapa suruh wusya laki. ya ka? aku pon da lupa ttg ujina bulanan tu. wakaka~ hebat gak aku rupanya. hohoho