nuffnang

Thursday, May 20, 2010

Suzuki FX125

mamat ni nama dia Farouk, single dan boleh berkenalan.. haha


moto ni moto abang aku.. aku yg bg eksiden sampai jd mcm ni.. ya lah, lutut aku pon barai.


ini meter moto farouk. dia pon pakai FX125


ini lah enjin DOHC system yg dipakai FX125


tgk!.. moto cross pon pakai enjin moto ni.. dasyat x?




FX125

mesti korang jarang nampak kan moto ni? ya, moto ni sangat rare.dalam 1000 biji moto, ada la sebiji fx125 ni berkeliaran kt ipoh. sangat rare kan? moto berteknologi jepun lama ini, memiliki DOHC system.yg mana kurang diketahui oleh sesetengah mat-mat rempit alaf baru ni.

memang lah, kalu pandang betul-betul, memang xcantik mana moto ni. tp nak bagitau pembaca sekalian, moto ni mempunyai teknologi kereta. ya, kereta!. sekarang kalau kamu-kamu semua dengar org sebut DOHC, mesti korang terbayang myvi, atau viva kan? sbb kereta tu mempunyai DOHC system. tp inilah yg nak aku bgtau, suzuki telah aplikasi teknologi DOHC ni kt moto kapchai ja.

aku malas nak hurai panjang2, dari segi performance, moto ni memang puas hati.memang sedap. tambah2, kalu yg dah upgrade ke cc150. memang berbaloi beli moto ni. serious! lg berbaloi dari pakai lc135.hoho..









p/s: sempat lg aku update blog kan? ish3..

4 comments:

inchemohdfarouk said...

laju gila fx.mak aaihhh

hadiee said...

aku dah puji hg kt sini, mana duit aku yg dijanjikan?

Mohamad said...

aih.
kalau nk upkan fx pn.
jangan la kutuk lc.
kalau lc x kuat sekalipn.
hang penah jugak pakai lc.
sekian

hadiee said...

bro mohamad,xdinafikan lc laju. sebab tu aku compare lc dan fx. setanding. cuma fx125 lg terbaik dari lc. kenyataan yg xdapat diubah. harap maklum.

p/s: aku juga suka menunggang lc. no doubt, lc mmg kuat.